Thursday, January 16, 2014

Strategy Untuk Berjaya Dengan Probux

Dengan probax, kita akan dapat income melalui tiga cara

  1. Income dari kita sendiri
    • Income ni boleh datang dari kita klik iklan, buat mini job, dan juga kalau dapat hadiah dekat Progrid. (saya tak penah dapat pun. huhu. takde luck lagi).
  2. Income dari direct referral.
    • komisyen yang kita dapat bila orang bawah kita klik iklan. Nak cari orang bawah bukan senang kan. saya pun takde direct referral. so, saya memang takde tips camne nak cari direct referral. (>_<)
  3. Income dari rented referral.
    • Ingat rumah je ke boleh sewa, referral pun boleh sewa tau kat probux. Hoho. Ni la solution untuk orang2 yang tak pandai cari direct referral macam saya. Probux bagi kemudahan untuk kita sewa orang jadi referral kita. kos untuk 1 referral ialah $0.20. Berbaloi ke nak sewa?  Berbaloi bila kita pandai manage referral ni.

Ada banyak strategy untuk berjaya dengan probux dekat internet. Terpulang la nak ikut cara yang mana. semua pun lebih kurang je pun kan. hehe.

_______________________________________________

Step 1: Tetap kan matlamat pertama kita [Kumpul duit $0.60 untuk sewa 3 orang refferal]

kenapa 3 orang? sebab itu pack paling murah probux ada sediakan.

basically, dalam sehari minimum kita akan dapat:
  • Iklan fixed : $0.01 x 4 =$0.04
  • Iklan extra : $0.001 x 1=$0.001
  • Iklan daily: $0.001x 10 = $0.01
so total lebih kurang $0.05 sehari. untuk kumpul $0.60, ambik masa dalam 12 hari. so sila la bersabar dan berusaha meng"klik" tiap2 hari ye. sila jangan malas dan ponteng. Kalau rajin boleh buat mini job dekat tab "task". yang tu saya tak boleh bantu, sebab saya memang malas nak buat benda alah tu. leceh betul keje dia bagi.


Step 2: Cukup je duit untuk beli referral tu, terus beli hari tu juga ye. Sekarang kita ada 3 referral. Tiap satu referral tu, kita akan dapat komisyen dari klik yang diorang buat. boleh cek kat SINI untuk tengok berapa banyak.

Let say, minimum income kita akan dapat dengan 3 referral ialah

3 RR x 2 klik iklan  x bernilai $0.005 = $0.03/day
personal income masih dalam $0.05/day

ini minimum. maybe akan dapat lebih. 


Step 3: Tetapkan matlamat kedua. [Terus menyewa sampai maximum 200 orang]

Sewa tiap2 minggu. sebab cuma boleh menyewa selang tujuh hari. untuk dapat 200 orang akan ambik masa berbulan2 juga la. Bila dah cukup 200, minimum income kita lebih kurang

200 RR x 2 klik iklan  x bernilai $0.005 = $2/day
personal income masih dalam $0.05/day


Step 4: Tetapkan matlamat ketiga [Kumpul duit $80 untuk jadi golden member]

Dengan income lebih kurang $2 sehari, dalam enam minggu kita boleh kumpul lebih kurang $80. Terus je upgrade jadi golden member. Bila dah jadi golden member, kita boleh rent sampai 2000 orang referral.

Minimum income untuk 2000 referral:

2000 RR x 2 klik iklan  x bernilai $0.005 = $20/day
personal income bagi golden member dah lain. Fixed ads dari 4 jadi 9 pula.
  • Iklan fixed : $0.01 x 9 =$0.09
  • Iklan extra : $0.001 x 1=$0.001
  • Iklan daily: $0.001x 10 = $0.01
Hoho, dapat dalam $20 tu~ lebih kurang 65.23 Malaysian Ringgit (Google bagitau). SEHARI!! kalau sebulan, dekat RM2000 la juga. Ha, boleh jadi side income dah kan. 

_____________________________________________





Saya post ni bajet cam dah dapat banyak kan. Tak pun. saya baru ada 46 referrel, yang bagi income around $0.30 ~ $ 0.40 sehari. satu referral cuma bagi dalam $0.006 je sehari. tu tak masuk referral yang tak klik lagi. so, semua pengiraan di atas hanya la teori sahaja. ada kemungkinan untuk dapat lebih, atau kurang. 


Owh ye, sila jangan create multiple account. Probux akan detect, kang bila nak cash out dia trus pegi suspend your account.

Siapa2 register under me, saya akan tolong setakat yang saya mampu. (>_<)
jom kita tolong menolong.
Nanti cerita pengalaman saya dengan probux pula